Veseli nas, da lahko ponovno pomagamo z zbiranjem rabljenih očal za ljudi, ki si jih ne morejo privoščiti. Kar pet bodočih mladih zdravnikov  se bo pod okriljem Sekcije za tropsko in potovalno medicino odpravilo v vas Nangoma v Zambiji, kjer bodo tri mesece nudili zdravstveno oskrbo v lokalni bolnišnici.

Prinesena očala bomo zbirali do 20. 2. 2020, jih pripravili za nadaljnjo uporabo, po potrebi tudi popravili, določili natančno dioptrijo in zenično razdaljo. Očala nam lahko dostavite osebno, ali nam jih pošljete po pošti na naslov: Optika Primc, Likozarjeva ulica 28, 4000 Kranj.

Vaša očala bodo šla v roke ljudem, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Še nekaj besed od naših prostovoljcev:

Smo trije bodoči zdravniki in 2 bodoči zobozdravnici. Aprila 2020 se odpravljamo na humanitarno-medicinsko odpravo v vas Nangoma v Zambiji. Naša odprava je del že znane prakse humanitarno-medicinskih odprav, ki se v Nangomi izmenjujejo na 3 mesece in tako skušajo zagotoviti osnovno zdravstveno oskrbo tamkajšnjim prebivalcem tekom celega leta.

Vsi smo prostovoljci in tam bomo po svojih močeh pomagali v bolnišnici, med ustanovitelji katere je tudi Slovenec – Stanko Rozman. Da bomo našo odpravo lahko izpeljali zbiramo sredstva za nakup zdravil in medicinske opreme. Več o nas si lahko preberete tudi na naši fb strani: Nangoma 2020, dosegljivi smo tudi na: nangoma2020@gmail.com.

Vito, Soraja, Manca, Karin, Tina