Korekcijska očala

Izbirajte med pestro ponudbo korekcijskih okvirjev priznanih blagovnih znamk. Nudimo tudi cenovno zelo ugodne in kakovostne korekcijske okvirje.

Lahko si omislite klasična kovinska ali plastična očala, ali očala na laks oz. na vijake. Lahko pa sprejmete izziv, sledite modnim trendom in zapovedim: naj bodo očala okras na vašem obrazu. Izbrana očala optimalno prilagodimo vašemu obrazu.

Potrudili se bomo za dobro razmerje med ceno in kvaliteto. Ob vsakem nakupu novih korekcijskih očal dobite brezplačno etui in krpico za čiščenje korekcijskih stekel.

Dovolite nam, da strokovno poskrbimo za Vas.

Pomen kakovostnih očal za vaš vid

Očala, ki niso izdelana po vaši meri, sicer lahko dajo ostro sliko, vendar škodujejo vidu. Problem takšnih očal je namreč v medzenični razdalji; lahko je prevelika ali premajhna. Prav tako tudi dioptrija običajno ni na obeh očesih enaka, zato se lahko zgodi, da preobremenimo oko.

Paziti je tudi treba, da ne izberemo očal s premočno dioptrijo; v takšnem primeru namreč očala prevzamejo funkcijo povečevalne lupe. Takšna očala lahko že po krajšem času povzročajo glavobole, pozneje pa tudi škiljenje.

Pravilna uporaba očal

Očala snemajte tako, da primete obe ročki, nikoli jih ne odlagajte tako, da bi ležala na steklih, shranjujte jih v etuiju.

Korekcijska očala so vedno narejena za posameznega uporabnika in jih ne sme uporabljati nihče drug. Korekcijska očala tudi niso, razen v posebnih in vnaprej dogovorjenih primerih, zaščitno sredstvo, in se ne smejo uporabljati v ta namen.