Individualna športna očala

športna očala tudi za jadranje

Če že vemo, da se morajo očala ne glede na vrsto športa popolnoma prilegati obrazu, se bomo raje posvetili izbiri kvalitetnih stekel. Tehnološki razvoj nam je omogočil, da vam lahko ponudimo korekcijska stekla tudi za višjo dioptrijo in visoko ukrivljenost okvirja.

Stekla so izdelana samo za vas po posebnih izračunih glede na vašo dioptrijo. Upoštevani so podatki okvirja (naklon, ukrivljenost in velikost okularja) in parametri uporabnika (dioptrija, medzenična razdalja, vertex …). Takšna stekla vam omogočajo odličen vid po celotni površini v vseh smereh gledanja.

Stekla so lahko navadna svetla, fotosenzibilna, sončna in polarizirana. V primeru, da se odločite za barvna stekla, se bomo popolnoma prilagodili vrsti športa. Upoštevali bomo potrebo po zatemnitvi oz. kontrastu, ki nastanejo na različnih podlagah (igrišča, asfalt, voda, sneg …).

Kot dober primer lahko uporabimo tenis: potrebujemo kontrastno sliko teniške žogice s podlago v notranjih prostorih in na zunanjih teniških igriščih, kjer moramo upoštevati tudi prehod žogice iz sonca v senco. To pomeni, da bomo za optimalno igro potrebovali dva para stekel, ena za znotraj, druga za zunaj. Da je stvar enostavnejša, vam lahko ponudimo različne oblike športnih okvirjev, kjer zamenjavo stekel enostavno opravite sami.

Samo strokovno svetovanje in pravilna izbira stekel Vam bosta omogočila neomejeno uživanje v izbranem športu.