Zaščitna očala

Zaščitna očala se uporabljajo za zaščito oči, kadar so izpostavljene morebitnim poškodbam, saj spadajo med najbolj občutljive dele našega telesa. Pri vseh poklicih, kjer obstaja nevarnost poškodb zaradi fizikalnih ali kemičnih vplivov, moramo oči varovati z osebnimi varovalnimi sredstvi, kot so zaščitna očala, maska in razni ščitniki.

POZOR

Kadar uporabljate lastna korekcijska očala, pred katere nameščate razne zaščitne vizirje in maske, se vam lahko pojavi dvojni vid ali zrcaljenje.

 Zaščitna očala z dioptrijo

Korekcijska zaščitna očala so kombinacija dioptrijskih in zaščitnih očal. Združujejo korekcijo vida in zaščito oči pred mehanskimi, kemičnimi ali optičnimi vplivi. Korekcijska stekla in okvir so izdelani iz posebnih materialov, ki združujejo funkcijo zaščite in optimalnega vida.

Naša ponudba obsega zaščitna očala s certifikatom ali brez. Pri očalih brez certifikata vam stekla vgradimo sami v okvir s ščitniki ali brez, kar pomeni, da je stopnja tveganosti za poškodbo oči nizka oz. stekla ščitijo oči pred različnimi sevanji.

V zadnjem času, tudi zaradi vse pogostejših inšpekcijskih nadzorov, narašča povpraševanje za certificirana zaščitna očala z dioptrijo, tudi za višja tveganja. V tem primeru vam kot Uvex partner za licencirana zaščitna dioptrijska očala ponudimo visoko kakovostno in celovito zaščito oči po standardih EN166, EN167, EN168, EN169, EN170, EN172.

Z vsakim zaposlenim se podrobno pogovorimo o potrebni ostrini vida na delovnem mestu ter o delovnem okolju in opravimo dodatne kontrole vida, da določimo ustrezne razdalje od delovnega orodja in tako ponudimo ustrezen tip stekel. Prav tako poiščemo primeren okvir, ki se optimalno prilega glavi in ustreza optičnim normativom za vgradnjo ustrezne dioptrije.

Računalniška zaščitna očala

Računalniški sindrom vida ali “Computer vision syndrome” je najpogostejši pojav pri ljudeh, ki dalj časa naprezajo oči pri delu z računalnikom oz. vsemi napravami, ki oddajajo modro svetlobo (pametni telefoni, tablice …). Najpogostejši simptomi so: občutek suhih oči, pordele oči, pekoče oči, dvojni in zamegljen vid, začasna kratkovidnost, glavoboli, lahko tudi preobremenjenost, bolečine v vratu in hrbtenici.

Da se izognemo omenjenim simptomom, je poleg prilagoditve vašega delovnega prostora in vmesnimi vajami zelo priporočljiva uporaba očal s posebnimi stekli, ki vam nudijo udobje in sproščeno gledanje. Ob redni uporabi takšnih stekel bodo vaše oči manj utrujene, hkrati se bo od zaslona tudi manj bleščalo, vaš vid bo bolj kontrasten.

Da bo vaše zadovoljstvo res pravo, bomo skupaj določili optimalno razdaljo do digitalne naprave na vašem delovnem mestu in vam tako lahko ponudili popolnoma personalizirana korekcijska stekla.