Otroška očala

Pri otrocih so kvalitetna očala zelo pomembna, ker se oko še razvija. Z dobrimi očali se namreč lahko doseže izboljšava vida ali pa vsaj zaustavi njegovo slabšanje.

Izbrana očala naj bodo iz primernega materiala in ustrezne kakovosti. Okvir mora ustrezati obrazu kot tudi medzenični razdalji; bistvenega pomena pa je tudi to, da so očala otroku všeč. Dolga leta izkušenj namreč kažejo, da otroci redno in z veseljem nosijo le takšna očala, katera so sami pomagali izbrati.

Prav tako lahko vašemu otroku v korekcijski okvir vgradimo sončna stekla (glej Otroška sončna očala).

Če se vaš otrok, ki redno nosi korekcijska očala, pogosto udeležuje športnih aktivnosti, obstaja nevarnost, da si v primeru padca ali nepričakovane sile poškoduje obraz. Za takšne primere priporočamo posebna športna očala, v katera se vgradijo polikarbonatna oz. nezlomljiva stekla. Takšen okvir ima na notranji strani posebne gumirane obloge (za blaženje udarcev) in nastavljiv elastični trak, ki je na voljo je v različnih barvah in velikostih.

V naši obsežni ponudbi otroških okvirjev so tudi takšni, katerih ročke se odpirajo za 180 stopinj. So lahki in, kar je zelo pomembno, težje se poškodujejo.

Vedno sledite navodilom zdravnika specialista, otroka redno vozite na preglede in mu pomagajte, da se bo z očali počutil samozavestno.

 Naj bo nakup otrokovih očal vaša skupna pustolovščina, mi pa Vam jo bomo pomagali popestriti.