Sončna očala z dioptrijo

Sončna stekla z dioptrijo lahko razdelimo na foto občutljiva (fotosenzibilna) in barvna.

Foto občutljiva oz. fotosenzibilna stekla reagirajo na jakost vpadne svetlobe. So odlična rešitev za vse, ki jih moti svetloba. V notranjih prostorih so svetla, zunaj pa samodejno potemnijo glede na jakost sevanja oz. spreminjajoče pogoje svetlobe. Lahko vam ponudimo enožariščna, bifokalna in tudi progresivna stekla v rjavi in sivi barvi z 100 % zaščito pred UV-A in UV-B žarki.  Res je, da novejše tehnologije stekel omogočajo odzivnost tudi na toploto, vendar pa smo vas dolžni opozoriti, da v avtomobilu očala zaradi vmesnega vetrobranskega stekla ne potemnijo dovolj, da bi bilo gledanje ob močnejši svetlobi sproščeno.

Barvna stekla z dioptrijo so zatemnjena ves čas; so torej neodvisna od jakosti svetlobe. Izdelava je mogoča za vse tipe stekel v različnih odtenkih sive, rjave in zelene barve. Izbira primerne barve je odločilnega pomena, saj različni odtenki barve omogočajo različen vid. Prav tako vam nudijo zaščito pred UV-A in UV-B žarki. Lahko pa se odločite tudi za polarizirana sončna stekla, ki omogočajo kvalitetnejši vid, z močno zaščito proti bleščanjem in intenzivno zaznavo barv. Kot primer lahko navedemo, da so za vožnjo še posebno primerna očala z oranžno-rumeno obarvanimi stekli, ker pri vožnji omogočajo boljši kontrast.

Tehnologija nam dopušča, da lahko sončna stekla z dioptrijo vgradimo tudi v ukrivljeni sončni okvir.

Samo kvalitetna sončna očala z dioptrijo vam bodo nudila sproščeno gledanje in dopuščala nemoteno dinamiko vsakdanjega dneva.