Športna očala

Z osveščanjem zdravega načina življenja je povezano tudi gibanje in veseli smo, da nam je tehnološki razvoj omogočil, da vam lahko ponudimo tudi športna očala z dioptrijo. Pri nas najdete športna očala z dioptrijo za tek, tenis, gorništvo, alpinizem, badminton, odbojko, aerobiko, nogomet jadranje… in celo plavanje; za vso družino in vsak šport.

Stekla so lahko enožariščna ali progresivna, z zatemnitvijo ali brez, fotosenzibilna ali zatemnjena, polarizacijska; skratka prilagodljiva vašim željam in potrebam, primerna tudi za visoke dioptrije.

Glede na to, da se morajo športna očala optimalno prilegati obrazu, hkrati pa omogočati sproščeno gibanje, vam lahko dioptrijo vgradimo tudi v ukrivljen športni okvir. Takšna stekla zahtevajo individualni izračun dioptrije glede na medzenično razdaljo, na kot gledanja in naklon oz. bazno krivino okvirja.

Del naše ponudbe za odrasle in mlade športne navdušence je opisan tudi na podstrani o otroških očalih z dioptrijo.

V primeru visoke dioptrije, ko izdelava ukrivljenih dioptrijskih stekel tehnološko ni izvedljiva, vam nudimo tudi športna očala z dioptrijskim nastavkom (clip-on), ki omogoča vgradnjo korekcijskih stekel, nastavljivim iz notranje strani pred sončnim steklom. Takšna očala so primerna tudi za uporabnike kontaktnih leč, saj ob uporabi le teh dioptrijski nastavek preprosto snamejo. Rešitev imamo celo za smučarje, ki za aktivnost uporabljajo kar klasična korekcijska očala, kar je zaradi potencialnih poškodb obraza močno odsvetovano.

Za vse, ki vas moti rosenje in bi se radi izognili strošku zamenjave stekel, je na voljo pravi izdelek.

Smučarska očala za celo družino