DOBRODELNA AKCIJA ZBIRANJA STARIH OČAL

Ponovno podpiramo bodoče mlade zdravnike v dobrodelni akciji zbiranja rabljenih očal za Kenijo 2020. Pod okriljem Sekcije za tropsko medicino in Slovenskega zdravniškega društva bodo 3 mesece preživeli v vasici Majiwi na jugozahodu države.

Prinešena očala bomo zbirali do 10. 12. 2019, jih pripravili za nadaljnjo uporabo, po potrebi tudi popravili, določili natančno dioptrijo in zenično razdaljo.

Očala nam lahko dostavite osebno ali nam jih pošljete po pošti na naslov: Optika Primc, Likozarjeva ulica 28, 4000 Kranj.

Vaša očala bodo šla v roke ljudem, ki pomoč najbolj potrebujejo.

 

Očala v Keniji še kako prav pridejo! Odprave v sklopu Sekcije za tropsko in potovalno medicino potekajo v ruralnem območju Kenije ob Viktorijinem jezeru, daleč stran od veliko bolj razvitega Nairobija. V teh predelih je dostopnost do osnovnih zdravstvenih storitev zelo slaba, saj je vsaka storitev plačljiva. Dostopnost do očal spada med “luksuzne” zdravstvene storitve, ki si jih lokalno prebivalstvo ne more privoščiti. Naši starejši pacienti so bili zelo veseli očal za branje. Otrokom vseh starosti pa so očala za kratkovidnost omogočala ostrejši pogled na šolsko tablo in s tem kakovostnejše šolanje. Najbolj prav pridejo očala s podobno dioptrijo na obeh lečah. Erokamano! Hvala!

Napisala: Lara Osel, zdravnica

Stran projekta: https://kenija2020.wordpress.com/