Občutek suhih oči je težava, ki prizadene veliko ljudi.

Pojavi se kar pri 20 % prebivalstva, torej pri vsakem petem človeku. Simptomi so različni: pekoče oči, srbenje, občutek praskanja, rdeče in utrujene oči, zlepljene veke zjutraj, prekomerno solzenje.

Težave s suhimi očmi lahko sproži: starost, prekomerno gledanje v zaslone, operacija oči, suh zrak v zaprtih prostorih, onesnažen zrak, kontaktne leče, hormonske motnje, prehrana, zdravila, kajenje …

EKSKLUZIVNO NA GORENJSKEM

IRPL STIMULACIJA S TearStim NAPRAVO LAHKO REŠI (VAŠE) TEŽAVE S SUHIMI OČMI

TearStim naprava pošilja svetlobne impulze na kožo okoli očesa in s tem vpliva na območja ob živcu. Delovanje IRPL svetlobe na živec sprošča nevrotransmiterje, ki medsebojno delujejo z meibomianskimi žlezami in spodbudijo ponovno izločanje teh žlez. Aktivne meibomianske žleze odpravljajo vzrok suhega očesa (za razliko od kapljic za oko, katerih cilj je le ublažitev simptomov). Poleg tega se izboljša kakovost žlez, poveča se izločanje lipidov ter se s tem stabilizira lipidni sloj solznega filma.

Rezultati IRPL stimulacije

Simptomi suhega očesa izginejo, oči se povrnejo v normalno kondicijo in sicer že od prve IRPL stimulacije naprej. Rezultati z IRPL stimulacijo so pokazali več kot 85 % učinkovitost in pomembno izboljšanje sindroma suhega očesa.

Kako nastane sindrom suhega očesa?
Suho oko je posledica poškodbe solznega filma, okvara oz. slabo funkcioniranje meibomianskih žlez. Te žleze se nahajajo na vekah in izločajo mastno snov, ki preprečuje, da bi se solzna tekočina prehitro izsušila, izhlapela. Če ta lipidni sloj v solznem filmu ni zadosten oz. solzna tekočina prehitro izhlapi, se pojavi pekoč občutek v očesu. To pomeni, da je kakovost solznega filma slaba.

PODROBEN NASVET POIŠČITE OSEBNO V OPTIKI PRIMC IN SE DOGOVORITE ZA TERMIN.

Kako deluje IRPL stimulacija s TearStim napravo?

IRPL stimulacija s TearStim napravo traja le nekaj minut. Med postopkom se udobno namestite in sprostite na počivalniku. Oči pokrijemo z očesnimi skodelicami, ki so nepropustne za oddajanje svetlobe, na spodnjo veko in kožo pod njo nanesemo hidrogel. Niz svetlobnih impulzov se nanaša okoli očesa, ti so nežni in neinvazivni ter neboleči. Enak postopek se ponovi na spodnji veki drugega očesa. Pred postopkom IRPL stimulacije je potrebno odstraniti vsa ličila.

Postopek IRPL stimulacije s TearStim napravo je hiter, enostaven in ima dolgotrajno delovanje, kar je znanstveno dokazano s številnimi medicinskimi študijami, ki so dosegljive na spletni strani ESW Vision (https://www.esw-vision.com/).

Učinki IRPL stimulacije

IRPL stimulacija obnovi normalno aktivnost meibomianskih žlez ter poskrbi za zelo hitro izboljšanje stanja oči že v nekaj urah po I stimulaciji. Učinek stimulacije na začetku traja nekaj dni, zato postopek zahteva tri do štiri ponovitve v primernem časovnem obdobju. Učinek IRPL stimulacije traja od 8 mesecev do 3 leta. Če želite, si privoščite osvežitev enkrat na leto, da si zagotovite trajno udobje.

IRPL stimulacija s TearStim napravo lahko dolgoročno ublaži simptome in prihrani stroške nakupa očesnih kapljic in mazil.

Preventiva: preprečevanje sindroma suhega očesa z IRPL stimulacijo

Preventivna skrb za oči z IRPL stimulacijo nima za posledico le preprečevanje vzrokov sindroma suhega očesa ampak ima pa tudi preventivni učinek  ̶  učinkuje celo preden se pojavijo simptomi. Tako se IRPL stimulacija lahko opravi tudi pri mlajših osebah, ki so del rizične skupine zaradi intenzivne uporabe elektronskih medijev. Zahvaljujoč IRPL tehnologiji se omenjeni simptomi največkrat sploh ne pojavijo.